Ahşap Serigrafi Kiti 2019 Alman Tasarım Ödülü'nü kazandı!

Bitti Gitti Ahşap Serigrafi Kiti ile ikinci kez Alman Tasarım Ödülü (German Design Award) kazandı!

Daha falzası
Ahşap Çiçek Dürbünü

Hayata keyif katan ürünler tasarlayan Bitti Gitti, el yapımı Ahşap Serigrafi Kiti ile German Design Council (Alman Tasarım Konseyi) tarafından düzenlenen German Design Award 2019 yarışmasında 63 ülkeden 5,400 aday arasından “Ürün Tasarımında Mükemmeliyet” özel ödülünü kazandı.

Sanayi, üretim ve tasarım kültürünü desteklemek amacıyla 1969 yılından bu yana düzenlenen German Design Award yarışmasının ödülleri, 9-13 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Frankfurt Ambiente Fuarı kapsamında yapılan törenle sahiplerini buldu. Porsche ve Bosch gibi dünya devleriyle aynı kategoride ödül kazanan Ahşap Serigrafi Kiti, Bitti Gitti’nin kurucusu mühendis ve tasarımcı Erbil Sivaslıoğlu tarafından geliştirildi.
Alışılmış çerçevelerin aksine yekpare yapısı ve raglesindeki %92 azaltılmış plastik kullanımı ile Serigrafi Kiti en doğal baskı deneyimini sunuyor.

Pil ya da güç kaynağı gerektirmeden çalışırken, aynı kalıbı dilediğiniz renk boya ile kullanıp pek çok yüzeye baskı yapılmasını mümkün kılıyor.

Kartvizit, davetiye ve tişört baskıları gibi pek çok alanda aktif olarak kullanılan serigrafi baskıyı Bitti Gitti ev ve ofislerde yapıma uygun hale getirmek için Serigrafi Kiti’ni geliştirdi. A4 sayfa boyutunda bez çanta içerisinde ihtiyacınız olan tüm ekipmanlar ve doğal kumaş boyası ile ister ekipçe, ister bireysel olarak onlarca baskıyı dakikalar içinde keyifle üretiliyor.

Bitti Gitti geliştirdiği Serigrafi Kiti ile pek çok sektöründe lider firma ile çalışanlarına özgün deneyimler yaşattı. Airbnb ile yeni logolarının tişörte basılması, Unilever ile şirket değerlerinin görselleştirilmesi, H&M ile festivallerde çanta ve peştemal baskıları gibi pek çok etkinlik ile 5000’den fazla kişinin serigrafi tekniği ile keyifli üretimler yaptı.

2019 German Design Award Winner Bitti Gitti Screen Printer
2019 Alman Tasarım Ödül Töreni 6 Şubat 2019'da Frankfurt'da gerçekleşti.


Aralarında dünyaca tanınan tipografi sanatçısı Erik Spiekermann’ın da bulunduğu 38 bağımsız tasarımcıdan oluşan juri Ahşap Serigrafi Kiti raporlarında;

“BENZERSİZ VE EN YÜKSEK KALİTEDE YAPILMIŞ SERİGRAFİ KİTİ YARATICILIĞI TETİKLİYOR VE ÖZGÜN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ İLE GELENEKSEL BASKI TEKNİĞİNİ ÇOK SAMİMİ BİR FORMDA SUNUYOR.”

olduğu vurgulandı.Ödüllü ürünler 9-13 Şubat tarihlerinde Messe Frankfurt’daki Galleria Nord’da 136 farklı ülkeden 134,600 ziyaretçiye sergilendi.

2019 Alman Tasarım Ödülleri
Ödüllü ürünler 9-13 Şubat tarihlerinde Messe Frankfurt’daki Galleria Nord’da 136 farklı ülkeden 134,600 ziyaretçiye sergilendi.

Bitti Gitti hakkında

Bitti Gitti 2013 yılında İstanbul’da Erbil Sivaslıoğlu tarafından kuruldu. 10.000’in üzerinde kişinin katıldığı atölyelerde serigrafi, iğne deliği kameralarla fotoğraf çekimi, ahşapla çalışmak, defter yapımı, kaligrafi ve mavi baskı gibi teknikler aktarıldı.

Elleriyle üretmeye hevesli insan sayısı arttıkça, talebi karşılayabilmek için Bitti Gitti atölyelerinde aktardıklarını ürünler olarak sunmaya başladı. Bu sayede bir Bitti Gitti ürünü ve sanal eğitim platformuyla istenilen yerde yeni teknikler öğrenmek ve uygulamak mümkün hale geldi.

Unilever, Garanti Bankası, Google gibi sektöründe lider markalarla yapılan iş ortaklıkları, bu tekniklerin kurumsal hayatta başarıyla kullanılmasına yol açtı.

En yeni ürünü, ofis içine konumlandırılan Bitti Gitti Kişiselleştirme Ünitesiyle ekiplerin ve bireylerin iş yerlerinde sürdürülebilir olarak ellerini kirleterek zihinlerini temizlemelerini sağlıyor.

2019-German-Design-Award-Winner---Bitti-Gitti

Serigrafi Baskı Tekniği
Serigrafi Baskı Tekniği

Serigrafi Baskı nedir?

Kalıcı hale getirmek istediğiniz tasarım çok ince boşlukları olan ipek üzerine pozlanır. Ahşap çerçeveye gerilir ve kullanıma hazır hale gelir. Dilediğiniz renk su bazlı kumaş boyasını ipek üzerine sürüp, ragle yardımıyla üzerinden bastırarak geçtiğinizde tasarımınız alttaki yüzeye kalıcı bir şekilde geçiyor.

Aynı çerçeve ile yüzlerce baskıyı keyifli bir şekilde uygulayabiliyorsunuz. 2000''i aşkın senedir en doğal baskı tekniği olan serigrafiyi Bitti Gitti ile hemen gündelik hayatının bir parçası haline getirebilirsiniz.

İlgili Bağlantılar

Ahşap Serigrafi Kiti Bitti Gitti sayfası
https://www.bittigitti.com.tr/serigrafi

Ahşap Serigrafi Kiti German Design Award 2019 sayfası
https://www.german-design-award.com/en/the-winners/gallery/detail/22977-the-wooden-screen-printer.html

German Design Award 2019 juri üyeleri
https://www.german-design-award.com/teilnehmen.html#jury-c472

İlgili Ürünler

Dİğer Haberler