Yumuşacık olana kadar zımparalanmış ahşap objeler üzerine kalıcı desenler oluşturmak için feavkalade bir yöntem.
Kara kalem ile hafifçe öncesinde deseni çizmek ahşap yakma adımında sadece yakma işlemine odaklanmamızı sağlıyor.
Ahşap yakma işlemi (dağlama) uygulanan yüzeydeki ahşabın dokusuna göre değişkenlik gösterebilir. Bu süreci en iyi şekilde kontrol edebilmek için ısı ayarlı bir yakma aleti birebirdir.
Dağlama yapacağımız yüzey ne kadar düz olursa o kadar rahat üzerine yazabiliriz. Bu yüzden dağlama işlemine başlamadan önce ufak bir zımpara parçasıyla ilgili bölgeyi zımparalayıp sonrasında tozlarından arındırarak hazır hale getiriyoruz.
Dağlama yapacağımız yüzeyin herhangi bir boya veya yağ ile mühürlenmemiş olması en iyi sonucu vermesi açısından önemli.
Dilerseniz önce yakma işlemini tamamlayıp, daha sonra yakılan bölge üzerine sulu boya ile desenler oluşturabilirsiniz.
Öncelikle dağlama makinamızın prize takılı olduğundan emin oluyoruz.
Havya ucundaki metal kısımın yer/masa ile temas etmediğinden de emin olduktan sonra ön paneldeki açma tuşu ile havyanın ısınmasını sağlayabiliriz.
Hemen yanındaki düğmeyi çevirerek havya ucundaki metal kısmın ısısını arttırıyoruz.
Bu sırada havya ucundaki metalin akkor hale geldiğini göreceksiniz. En az seviyelerden ahşap üzerinde denemelere başlamak istenmeyen yanıklar oluşumunu engelleyecektir.
Bundan dolayı yüksek değerler yerine daha düşük ısı ayarlarıyla ilk çizimlerin yapılması, hem daha kolay hem de oluşabilecek hataların zımparalanarak rahatlıkla temizlenebilmesi açısından avantajlıdır.
Nasıl bir desen yakacağınıza karar verdikten sonra onu ufak bir kağıda yazarak daha rahat bir şekilde objeniz üzerinde hizalayabilirsiniz. Dilerseniz açık renkli bir kalem veya kurşun bir kalem ile fazla bastırmadan yazmak istediğiniz metni de yine önce objenize yazıp, sonrasında dağlama makinası ile üzerinden geçebilirsiniz.
Harikulade sonuçlarınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan hem eserinizi bizimle paylaşabilir, tüm sorularınızı bize ulaştırabilirsiniz.