Serigrafi Soru / Cevap

Serigrafiden ve Bitti Gitti kitlerinden kısa kısa

Serigrafi baskı kalıcı mıdır?

Bitti Gitti doğal kumaş boyaları en iyi %100 pamuklu kumaşlarda sonuç vermesiyle birlikte ipek, deri, kot, kanvas ve ahşap üzerine de rahatlıkla uygulanabilir.

Baskı yaptıktan sonra oda sıcaklığı ve nem oranına göre 15-40dk arasında hava ile kurur. Kuruyan bölgenin üzerine ütüyü orta seviye yaklaşık 1 dk tuttuktan sonra, boya tamamen sabitlenir. 

Kumaş boyası dijital baskıdaki gibi ek bir tabaka olarak değil, ipekleri boyayarak desen oluşturduğundan çatlama veya kopma gibi sorunlar hiç yaşanmaz. 

Bastığınız kumaşın kullanıldıkça pamuklanmasıyla çok az renk açılımı olur. Bu da tamamen kullanılan kumaşın dayanıklılığıyla orantılıdır. 

Tamamen doğal ve ele gelmeyen uzun süreli baskılar için Serigrafi en ideal çözümdür.

Su bazlı boya ile baskılar su ile çıkıyor mu?

Bitti Gitti doğal kumaş boyaları yumuşak dokunuşlu baskılar vermesi ve kokusuz olması için su bazlı doğal pigmentlerle hazırlanmaktadır. Ek olarak su bazlı boyalar birbirleriyle karıştırılarak yeni renkler de elde etmekte harika sonuçlar veriyor.

Su bazlı boya ile baskı yapıldıktan sonra  hava ile kurumasını bekleyip, ardından ütü ile sabitleme işleminin uygulanması gerekmektedir. Ütünün oluşturduğu ısı ile boyadaki su molekülleri buharlaşır ve geriye doğal olarak boyanmış kumaşınız kalmış olur.

Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır. Bu süreç onlarca yıkama sonrasında yavaş olarak belirecek bir etki olacağından kendi bastığınız tişörtlerin yıllar içerisinde orjinal desenini korurken doğal bir şekilde pamuklanarak renginin açılmasına tanıklık edebilirsiniz.

Tamamen doğal ve ele gelmeyen uzun süreli baskılar için Serigrafi en ideal çözümdür.

Ne gibi tasarımlar basılabilir?

Serigrafi baskı tekniğiyle her renk için ayrı bir kalıp oluşturuyoruz. Kalıp oluşturmak için oldukça yüksek çözünürlükte ve keskin detayda tasarım dosyası harika sonuçlar veriyor. Eğer tasarım sıfırdan yapılıyorsa vektörel çalışmak en ideali. Kağıda yapılan çizimlerse telefon ile PDF oluşturan ücretsiz uygulamalarla taranıp yine kalıp oluşturmada kullanılabiliyor. 

Kartvizitlerden, davetiyelere, tişörtlerden, kutulara kadar pek çok alanda aktif olarak yazılı / çizimli tasarımlarınızı renklerini dilediğiniz gibi değiştirerek basabilirsiniz.

Serigrafi kalıbı oluşturmak için tasarım dosyanızı daha rahat hazırlamanız için Tasarım Destek Hattı sayfamıza göz atabilir, sorularınızı bize oradan yöneltebilirsiniz.

Seri üretim için uygun mudur?

Serigrafi ile tek bir çerçeve ve sadece bir kavanoz boya ile yüzlerce baskı alabilirsiniz. 
Dilerseniz aynı tasarımı farklı renk boyalar koyarak çeşitlendirebilirsiniz. 
Baskıdan hemen sonra çerçeve su ile temizlendiği sürece kullanıma uygun kalacaktır. Bu sayede serigrafi çerçevenizde sabitlenmiş tasarımınızı dilediğiniz kadar eser üretmekte kullanabilirsiniz.

Eğer aynı çerçeveye farklı tasarımlar pozlamak istiyorsanız Kapsamlı Serigrafi Kiti birebir. Kalıp sökücü pasta ve ışığa duyarlı emülsiyon sayesinde kendi kalıplarınızı oluşturabilir, tek bir çerçeveyle dilediğiniz kadar tasarım baskısı yapabilirsiniz.

Tek çerçeveye birden çok tasarım olur mu?

Tabii ki de! Eğer tasarımlarının boyutunu çerçevene sığacak şekilde ayarlarsan rahatlıkla kullanabilirsin. Eğer tasarımında çok ufak bir yer farklı renkteyse o bölümü de çerçevenin bir köşesine pozlayıp ikinci rengini bu şekilde basabilirsin.

Bir kavanoz boya ile kaç tişört basarım?

250ml lik boyalarımızla tasarımınızın boyutuna göre de değişmekle beraber 30-100 adet arası tişörte baskı uygulayabilirsiniz.

Her baskı seansından sonra çerçevede ve raglenin üzerinde kalan boyaları tekrar kavanoza doldurarak çok daha verimli kullanabilirsiniz.

Daha farklı renkler de var mı?

Bitti Gitti olarak tüm boyalarımızı doğal pigmentler kullanarak kendimiz oluşturuyoruz. Su bazlı kumaş boyalarımızın hepsi birbirleriyle karıştırılıp yeni renkler elde edilebilir. Siz de temel renklerden satın alarak kendi ara renk tonlarını elde edebilirsiniz!

Gece parlayan veya yaldızlı baskılar yapılır mı?

Kesinlikle! Altın, gümüş veya bakır renkleri de geceleri parlayan fosforlu boyalar da serigrafi ile rahatlıkla uygulanabilir. İstediğiniz özel bir renk varsa mesaj atmanız yeterli.

Siyah tişört üzerine beyaz baskı oluyor mu?

Evet, sadece biraz daha yoğun bir boya kullanıyoruz. Siparişinize not olarak koyu zemin boyası istediğinizi eklediğinizde kumaş boyanın patında gerekli düzenlemeler yapılıp gönderiliyor. Yine hem baskı, hem de ütüleme süreci tamamen aynı olup, normal kumaş boyalarımıza göre biraz daha tuşeli bir his bırakır. Yani baskı biraz daha ele gelir. Koyu zemin kumaş boyası detayları burada.

Özel boy çerçeve siparişi

Tasarımınızın boyutlarına göre özel ölçülerde çerçeve ve yine o ölçülerde ragle üretimleri de yapıyoruz. Belki çok küçük, belki de eni 1,5 metreye varan kocaman çerçevelerle baskılar yapmak istiyorsunuz. Bize mesaj atmanız yeterli!

Pozlama ünitesi çok mu gerekli?

Bu tamamen ne sıklıkla kalıp oluşturduğunuza bağlı. Eğer sadece birkaç tasarımını baskılamayı planlıyorsanız Güneş ile de pozlamalar yapabilir veya Pozlanmış Serigrafi Çerçevesi'ni Bitti Gitti'den sipariş edebilirsiniz.

Eğer aynı çerçeveye sık sık farklı tasarımlar pozlamayı planlıyorsanız Pozlama Ünitesi sabit yakma süresi ve istikrarlı başarılı sonuçlarıyla serigrafi üretiminin vazgeçilmezi olacak. Günün her saati, güneşe veya hava durumuna bağlı kalmadan dakikalar içinde kalıbınızı hazırlayabilirsiniz.

Eğer şimdilik pozlama ünitesi olmadan kalıp oluşturmak istiyorsanız, Pozlama Ölçer ile o an bulunduğunuz yerdeki ışık oranına göre kaç dakikada en detaylı kalıbı alacağınızı da öğrenebilirsiniz.

Tüm kumaşlara uygulanabilir mi?

Su bazlı kumaş boyalarımız en iyi sonucu %100 pamuklu kumaşlarda verir. Boya ek bir tabaka olarak değil, iplikleri boyaması sonucu olduğundan uzun ömürlü olur ve ele gelmez.

Deri, keçe, kot, süet gibi pek çok tekstil ürününe de baskı yapabilirsiniz.

Sadece polyester bazlı tişörtlerden baskı yıkama sonucu çıkabiliyor. Bu yüzden doğal kumaşlar ile çalışmak en iyi sonuçları veriyor.

Çocuklar için uygun mu?

Kesinlikle! Hem doğal pigmentli ve su bazlı kumaş boyaları hem de çerçeve ve ragle ile temasta herhangi bir sağlık tehlikesi yoktur. Herhangi bir rahatsız edici koku veya havalandırma gerektiren boyalar solvent (PVC) bazlı olup, Bitti Gitti'nin tüm boyaları bunun aksine su bazlı, kokusuz boyalardır.

Gözden uzak tutulması, geldiğinde su ile hemen yıkanması önerilir. Yutulması kesinlikle tavsiye edilmez.

Kalıp oluşturmak için kullanılan Işığa Duyarlı Emülsiyon ve Kalıp Sökücü Pasta kimyasal bileşenler içermekte olup çocuklardan uzak tutulmalıdır.

Rahatlıkla ailecek serigrafi baskının tadını çıkartabilirsiniz.

Sormak istediğiniz bir şey?

Ho Lal La! Mesajın başarıyla iletildi.
En yakın zamanda konuşmak üzere.
Oops! Something went wrong while submitting the form

Evde Serigrafi Baskıları

Evde harikulade baskılar yapmanız için gerekli tüm ekipman ve ilham verici örneklerle

Serigrafi Baskı Seçkisi

İlgili Bağlantılar

Serigrafi Baskı Nasıl YapılırÖrnek Serigrafi Baskı ÇalışmalarıSerigrafi Tasarım Desteği