Ev ortamında rahatlıkla onlarca, hatta yüzlerce baskı yapabilmek için birkaç adımda tüm süreci burada bulabilirsiniz.
1. Baskı Öncesi Hazırlık
Serigrafi baskı için düz bir yüzey, bastıklarınızı kurumak için koyacağınız bir alan ve baskı sonrası çerçevenizi yıkamak için suya erişiminiz olması yeterli. Su bazlı kumaş boyaları ıslak bir bez ile rahatlıkla silinebilir. Baskı öncesi istenmeyen boya damlamalarına hazırlıklı olmak için birkaç peçete ve tişört baskısı yapılacaksa tişörtün içine koymak için birkaç a4 sayfa yakınlarda bulundurmak harika olur.
2. Çerçeve Teftişi
Baskı öncesi serigrafi kalıbının tozlardan arınmış olduğundan emin olmak istenmeyen boşluklar oluşmasını önleyecektir. Uzun süre kullanma sonucu kalıbınızda boşluklar oluştuğunu gözlemlerseniz maskeleme bandı ile baskı öncesi bu bölgelerin istenmeyen boya geçirmesini önleyebilirsiniz.
3. Baskı Malzemesi Konumlandırması
Tişört ve bez çanta gibi 2 kat olan kumaşlarda arka yüzeye boya geçmesini önlemek için araya bir adet sayfa koyabilirsiniz.
4. Çerçeveyi Yerleştirmek
Çerçeveyi üzerine boya koymadan baskı yapacağınız yüzeye yerleştirebilir, tam istediğiniz konuma geldiğinde masaya bantlar ile sonraki baskılarınızda da aynı yere çerçeveyi konumlandırmanız için işaretler ekleyebilirsiniz.
5. Boyayı Dökmek
Boyayı ince bir şerit şeklinde tasarımın üst kısmına koyabilirsiniz. Ragle ile hafifçe üzerinden geçerek tasarımınızın her yerinde boya olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sadece boyanın her yerde olduğundan emin olmak için yapılan bir adım olup, aşağıya baskı uygulamadan hafifçe yapılmalıdır.
6. Ragle ile Baskı
Çerçeve yüzeyine 45 derece açı ile aşağı doğru bastırarak kendinize doğru ragleyi çektiğinizde boya tasarımınız şeklinde olan boşluktan aşağıya geçecektir. Emin olmak için 1-2 kere aynı yerin üzerinden geçebilirsiniz. Birkaç baskıdan sonra gerekli baskı oranını deneyimleyerek öğrenip, tek seferde harikulade baskılar da yapabilirsiniz.
Baskı sırasında boyanın çerçeve üzerinde kurumaması için olabildiğince arka arkaya beklemeden baskıları yapmak birebir. Baskı süreci tamamlandığında ılık su ile çerçeveyi yıkayabilir ve daha sonra tekrar dilediğiniz renk boya ile kullanabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde yıkanacak tekstillere, boyalar kuruyunca pamuklu ayarında 1 dakika ütüleme işlemi tavsiye edilir.