Kameramızla birlikte kırmızı odamıza (karanlık oda) giriyor ve bu sefer Ahşap Kamera Kit’imizle gelen kaplara 1 numaralı kimyasal + 9 birim su 2. Kaba da 1 birim 2 numaralı kimyasal + 9 birim su karıştırıyoruz. 1 numaralı kabımız Geliştirici, 2 numaralı kabımız ise Sabitleyici. Ortada su ile durulayabileceğimiz bir musluk olması harika. Eğer akan bir su olmayan ortamda banyo işlemi yapmak istiyorsak 2 adet kap içerisine su koymak kimyasalları durulamak ve birbirlerine karışmalarını engellemek için yeterli olacaktır.
Kameramızdan çıkarttığımız fotoğraf kağıdını 1 numaralı karışımımıza daldırıyor ve düzenli olarak sallamaya başlıyoruz. 10-20 sn içerisinde ışık gören yerlerin siyaha dönüştüğünü, yeteri kadar pozlanmayan bölümlerin beyaz kaldığını gözlemleyeceksiniz.
Bu fotoğrafımızın negatifi. Şimdi kısa bir süre suya tutuyor ve 2 numaralı kimyasal karışımımıza daldırıyoruz. Bu banyomuzun adı da Sabitleyici. Bu sayede oluşan fotoğrafımızı güvenle gün ışığına çıkartabileceğiz. 1 dakika kadar da 2 numaralı banyoda sallandırdıktan sonra tekrar su ile duruluyor ve kuruması için asıyoruz. İşte ilk iğne deliği fotoğrafımızı bastık!